Tesla onderhoud en reparatie

  • Auto Kort Oosterwolde Tesla onderhoud en banden EDGe Mobility EV-specialist

    Tesla onderhoud en banden door EDGe Mobility EV-specialist Auto Kort

Tesla onderhoud & banden

Tesla EV-specialist centraal en goed bereikbaar in Noord-Nederland

Auto Kort is vanuit Ooststellingwerf door de centrale ligging in Noord-Nederland de ideale Tesla onderhoudspecialist voor Tesla-rijders in Friesland, Drenthe en Groningen. Ons garagebedrijf is goed bereikbaar via de de wegen A7, A32 en N381. Tesla-rijders uit Drachten, Heerenveen en Assen zijn in 20-30 minuten in Oosterwolde. Als EDGe Mobility Tesla EV-specialist hebben wij goed opgeleide monteurs, (openbare)laadpunten en vervangende EV-voertuigen beschikbaar.

Tesla onderhoud

In tegenstelling tot auto’s met een verbrandingsmotor, hebben Tesla’s niet het gebruikelijke onderhoud. Bij een elektrische voertuig hoeft u namelijk geen rekening te houden met olieverversen, vervangen van brandstoffilters of bougies, reparaties van mechanische onderdelen of emissiecontroles.

U zou haast denken dat er minder onderhoud nodig is. Dat is niet juist. In uw Tesla zitten elektrische componenten die geregeld gecontroleerd moeten worden. Hierbij moet u denken aan accu’s, oplaadsystemen, elektromotoren en het koelsysteem. Ook moeten slijtagedelen, zoals remmen, banden en ruitenwissers, periodiek gecontroleerd worden en wordt tijdens periodiek onderhoud het interieurfilter en de remvloeistof vervangen. Het interieurfilter van een Tesla is gelijkwaardig aan dat van iedere brandstofauto in dezelfde klasse. De interval voor vervanging ligt vaak rond de 20.000 km of 12 maanden i.v.m. het microfilter dat veel luchtbacteriën en pollen opvangt.

Daarnaast is een goedwerkende airco van belang. De airco heeft in een Tesla niet alleen een comfortfunctie, maar koelt ook het batterijen bij ontladen en (snel)laden. Daarom het advies uw systeem elke 2 tot 3 jaar preventief een servicebeurt te geven.

Batterijenpakket

Het batterijenpakket is het duurste en het meest cruciale onderdeel van uw Tesla. Daarom adviseren wij om de hoogvoltbatterij periodiek te laten controleren. Komt u voor een Tesla-onderhoudsbeurt? Dan controleren wij naast de hoogvoltbatterij ook de 12-volt accu op eventuele defecte cellen, een goed werkende lader en de warmteontwikkeling bij het laden en ontladen.

Wilt u weten wat de onderhoudsprijzen zijn van uw Tesla? Neem dan contact met ons op.

Remvoering

Dankzij regeneratief remmen wordt remenergie teruggeleid naar de batterij, wat slijtage van de remmen vermindert. Hier zit echter ook een nadeel aan. Doordat u de remschijven veel minder gebruikt, loopt u het risico dat deze na verloop van tijd niet meer optimaal functioneren. Mocht u zich in een gevaarlijke situatie bevinden waarbij u de remmen wel nodig heeft, dan wilt u dat ze goed werken. Daarom controleren wij ook de remmen voor u!

Systeem koeling

Veel elektrische componenten zijn gevoelig voor warmteontwikkeling. Daarom hebben de meeste elektrische auto’s een koelsysteem. Het is logisch dat de werking hiervan periodiek getest moet worden. Teveel warmteontwikkeling is niet alleen schadelijk voor de componenten maar kan daardoor ook brand veroorzaken.

Tesla bandenservice

Voor Tesla-banden bent u bij ons aan het juiste adres. Wij hebben een ruim aanbod banden in verschillende inch-maten voor verschillende modellen. De door Tesla geadviseerde banden hebben wij op voorraad! Heeft u een Model 3, Model S en Model X? Deze banden zijn bij ons bekend.

Silent-technology

Een aantal Tesla-banden is voorzien van Silent-technologie. Deze technologie is speciaal ontwikkeld voor elektrische voertuigen en houdt in dat er aan de binnenkant van de band een schuimlaag zit. Deze laag zorgt ervoor dat het geluid van de banden wordt gedempt.

Tesla winter- of zomerbanden kopen?

Koopt u Tesla-banden bij ons? Dan worden deze vakkundig gemonteerd, tegen de juiste prijs. Omdat wij willen dat u zuinig en veilig de weg op gaat, lijnen wij uw Tesla meteen uit. De banden worden vakkundig gemonteerd en u bent klaar voor het zomer- of winterseizoen

Auto Kort EDGe Mobility specialist in elektrisch rijden

Onze medewerkers zijn speciaal opgeleid en onze hightech werkplaats beschikt over de juiste gereedschappen. Dankzij onze kennis en gereedschappen stellen wij de juiste diagnose aan uw elektrische auto en bent u ervan verzekerd dat uw auto in goede handen is! Wij begeleiden u niet alleen bij de aankoop van een elektrische auto, maar ook daarna zijn we er voor u. We adviseren over een passende laadvoorziening en het gebruik van laadpassen. Uiteraard beschikken wij over een laadvoorziening om tijdens een bezoek de auto op te laden.

Is uw Tesla toe aan onderhoud of een reparatie? Plan dan een afspraak in voor onze werkplaats! Heeft u vragen over elektrisch rijden of over de aanschaf van een laadvoorziening, neem dan contact met ons op.

Lees meer: Tesla onderhoud en reparatie

Laadpalen

  • Auto Kort EDGe Mobility laadpaal

    Auto Kort EDGe Mobility laadpaal

  • Auto Kort EDGe Mobility laadpaal

    Auto Kort EDGe Mobility laadpaal

Laadpalen


Niet alleen voor advies en onderhoud kun je bij ons terecht, maar ook voor het laden. Wij beschikken over een dubbele laadpaal waar je gebruik van kunt maken. Dit kan met je eigen laadpas, maar wij kunnen indien nodig dit ook voor je regelen. Wil je zelf een laadpaal aanschaffen? Ook dat kunnen wij voor je regelen. Neem contact met ons op voor advies of de aanschaf van een laadpaal. 

Laadkabels

Laadkabels voor je elektrische auto zijn leverbaar met diverse stekkers, zoals de type 1, type 2, CEE en schuko (normaal stopcontact). Daarnaast zijn laadkabels leverbaar in 16 en 32 ampère. Dit is afhankelijk van de auto. 

Installatie

Wij verzorgen de volledige installatie van een laadpaal. Onze gecertificeerde installateurs hebben veel ervaring met het installeren van laadpalen en denken mee met de beste mogelijkheden.  

Laadpas

Voor het opladen van een elektrische auto bij een publieke laadpaal heb je een laadpas nodig. Wij bieden de EDGe Mobility EV Laadpas aan zonder abonnementskosten. Je kunt met behulp van de EDGe Mobility app een gratis laadpas aanvragen.

De belangrijkste functies van deze app zijn:

  • Je kunt gemakkelijk een publieke laadpaal vinden bij jou in de buurt.
  • Je kunt eenvoudig informatie over de transacties bekijken, denk hierbij aan de locatie, laadduur en en transatiekosten.

Download de app door op het Apple of Android logo te klikken!

Lees meer: Laadpalen

Onderhoud Elektrische auto's

EDGe Mobility Partner voor EV auto onderhoud

Onderhoud en reparatie aan elektrische auto's

Wij zijn expert in elektrisch rijden. Zo helpen wij u met het overstappen op elektrisch rijden en alle informatie die hiervoor nodig is. Wij beschikken over alle middelen, kennis en motivatie om uw elektrische of hybride auto in goede conditie te houden. 

Een elektrische of hybride auto heeft net als een auto met een verbrandingsmotor onderhoud nodig. Maar een elektrische of hybride auto vraagt wel om een ander soort onderhoud. Dit vereist andere technieken en specialistische kennis. Onze monteurs zijn hier speciaal voor opgeleid. Dankzij ons EDGe Mobility-keurmerk zijn wij continu op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij elektrische en hybride auto's. Heeft u vragen over een hybride of elektrische auto, neem dan contact met ons op. Is uw auto toe aan onderhoud of reparatie, plan dan een afspraak in voor onze werkplaats.

Lees meer: Onderhoud Elektrische auto's

Verkoop Elektrische Voertuigen

verkoop elektrische auto's

Verkoop elektrische auto's

Verkoop Elektrische Voertuigen

Wij zoeken graag voor u naar de elektrische auto die u zoekt. Vul vrijblijvend het contactformulier in en wij gaan voor u aan de slag. Natuurlijk zetten we zoekopdrachten uit in Nederland, maar we kijken ook over de grens in bijvoorbeeld Duitsland. We hebben ruime ervaring met het importeren van auto's. 

Dat u blij bent met uw elektrische auto is onze grootste drijfveer. Niet alleen op het moment van aankoop, maar ook daarna. We doen dat door niet alleen een auto te verkopen, maar ook door service en onderhoud te leveren en advies te geven over de aanschaf van een laadpaal. Eerlijk zaken doen en afspraken nakomen is waar wij voor staan.

Steeds meer mensen kiezen voor een elektrische auto en dat is natuurlijk een stuk beter voor het milieu. Bij Auto Kort beschikken wij over een laadpaal. Wilt u meer informatie over de aanschaf van een laadpaal of over elektrisch rijden? Neem gerust contact met ons op. 

Lees meer: Verkoop Elektrische Voertuigen

Edge Mobility

  • Onderhoud EV-voertuigen

    Een elektrische of hybride auto heeft net als een auto met een verbrandingsmotor onderhoud nodig. Maar een elektrische of hybride auto vraagt wel om een ander soort onderhoud. Dit vereist andere technieken en specialistische kennis. Onze monteurs zijn hier speciaal voor opgeleid. Dankzij ons EDGe Mobility-keurmerk zijn wij continu op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij elektrische en hybride auto's.

     

     

     

    Lees verder

  • Verkoop Elektrische Voertuigen

    Zoek je een elektrische auto? Wij maken van zoeken vinden. Laat ons de elektrische auto vinden die je zoekt. Vul vrijblijvend het contactformulier in en wij gaan meteen voor je aan de slag. Natuurlijk zetten wij veel zoekopdrachten uit in Nederland, maar we kijken ook over de grens in bijvoorbeeld Duitsland. We hebben ruime ervaring met het importeren van auto's.

    Lees verder

  • Laadpalen

    Dankzij het keurmerk EDGe Mobility hebben wij specifieke kennis en tools in huis die te maken hebben met elektrisch rijden. Denk hierbij  aan laadpalen, laadkabels, de installatie en een laadpas.

    Wij bieden laadoplossingen voor thuis of op kantoor en voorzien jou van deskundig en persoonlijk advies. Daarmee leveren wij laadoplossingen die aansluiten op de wensen. Met passie voor elektrisch rijden, zijn wij jouw partner in elektrische mobiliteit.

    Lees verder

EDGe Mobility

Expert in elektrisch rijden

Wilt u advies over hybride of elektrische voertuigen? Dat kan bij Auto Kort! Wij zijn namelijk aangesloten bij hét keurmerk op het gebied van elektrische voertuigen: EDGe Mobility.

Kwaliteitskeurmerk hybride en elektrische voertuigen

EDGe Mobility is een kwaliteitskeurmerk en kenniscentrum op het gebied van elektrisch rijden. Dankzij de trainingen van EDGe Mobility hebben onze monteurs en verkoopmedewerkers aanvullende kennis en vaardigheden op het gebied van elektrisch rijden. Wij kunnen automobilisten die elektrisch rijden optimaal informeren en van dienst zijn.

De werkplaats is voorzien van de meest moderne apparatuur en tools! Dit geeft ons de mogelijkheid om een goede diagnose te stellen en om elektrische of hybride auto’s goed te onderhouden. Mocht er een complex vraagstuk zijn, dan geeft EDGe Mobility technische ondersteuning.

Laadpaal kopen?

Niet alleen voor advies en onderhoud kunt u bij ons terecht, maar ook voor het laden. Wij beschikken over een laadpaal die u tijdens openingstijden kunt gebruiken. Wilt u zelf een laadpaal aanschaffen? Dat is mogelijk bij ons. Bij het aanschaffen van een laadpaal wordt deze bij u geïnstalleerd door een erkent installatiebedrijf.

Wilt u  meer informatie over elektrisch rijden? Hoe lang accu’s meegaan en wat de prijs is als deze vervangen moet worden? Of heeft u misschien andere vragen voor ons? U kunt bij ons terecht met al uw vragen over elektrisch rijden! Wij adviseren en informeren u graag.

Rijdt u in een Tesla? Lees meer over Tesla onderhoud en banden.

EDGe Mobility gecertificeerd autobedrijf Auto Kort Oosterwolde. Tesla reparatie en onderhoud.

Lees meer: Edge Mobility